Aktualności

05
sty
2021
Makuch rzepakowy – co to jest?Makuch rzepakowy, inaczej kuch czy też kołacz, jest tanim i bezpiecznym źródłem białka w żywieniu drobiu, trzody chlewnej i bydła. To doskonały komponent paszowy będący produktem ubocznym tłoczenia...
12
sty
2021
Choroba obrzękowa u prosiąt występuje niedługo po odsadzeniu, zwykle do dwóch tygodni. Przypadłość wywołana jest bakteriami Escherichia coli, a w zasadzie ich toksynami. Bakterie te są powszechne w chlewni, gdyż u zdrowych zwierząt tworzą florę...
28
lis
2020
 Zdolność nieśną kur gwarantują zarówno czynniki genetyczne, jak i środowiskowe. Zwykle do znoszenia jaj wykorzystuje się kury o wysokim potencjale genetycznym ras specjalnie stworzonych do tej roli przez genetyków. Charakteryzują się one...
17
lis
2020
 Zakwaszacze to jeden z dodatków stosowany w żywieniu świń. Wpływają na poprawę funkcjonowania całego organizmu i pomagają zwiększyć produktywność. Te dodatki paszowe wspierają także odporność młodych osobników i chronią przed niektórymi...
06
paź
2020
Choroby drobiu są niepożądanym, ale niestety powszechnym zjawiskiem towarzyszącym każdej hodowli. Niosą one skutki ekonomiczne, ponieważ zazwyczaj wiążą się ze zmniejszeniem produkcji. Nie zawsze da się ich uniknąć, ale dbałość o profilaktykę,...
01
paź
2020
 Mykotoksyny to metabolity wtórne grzybów pleśniowych o toksycznym działaniu. Skażona nimi pasza ma destrukcyjny wpływ na zdrowie świń. Nawet niewielkie stężenie mykotoksyn może powodować zatrucie nazywane mikotosykozą, a także zwiększać ryzyko...
15+

lat doświadczenia
w branży

50+

ferm objętych
doradztwem żywieniowym

160+

zadowolonych
klientów

4000+

wdrożonych
receptur

Od ponad 15 lat doradzamy
naszym klientom, każdego dnia
poszerzając wiedzę
i zdobywając nowe doświadczenia

Dla każdej fermy przygotowujemy
rozwiązania dopasowane do jej potrzeb

Współpracujemy z klientami
opierając się na zaufaniu, a nie tylko
na dobrej relacji

Każda prawidłowo zastosowana
receptura to lepsze wyniki
produkcyjne i dodatkowy zysk

Wyróżnienia